Mad
med masser af kærlighed
Et måltid er meget mere end mad.
På Hospice Sydvestjylland er det også samvær, hygge og fælles oplevelser.
I køkkenet på Hospice Sydvestjylland vil vi gerne være med
til at give patienterne nogle positive smags- og madoplevelser, som gerne må
friste og være overskuelige. Vi arbejder hver dag med at tilpasse maden, så
hver enkelt patient kan få glæde af et måltid, så længe det er et ønske, og så
patienten bevarer madglæden længst muligt.
Køkkenet laver et miks af gammeldags og moderne mad. Hver
dag er der flere retter at vælge imellem, både lette og flydende retter.
Lækre anretninger og små portioner
Mange med alvorlig sygdom formår ikke at spise ret meget.
Derfor lægger vi stor vægt på at tillave maden, så den er tilpasset den enkelte
patients ønsker- og servere den i små og indbydende portionsskåle og glas.
Køkkenpersonalet står også for en række arrangementer og
festmåltider- som julefrokost, Sct. Hansaften, weekend frokost og brunch, samt
når juleøllen bliver frigivet på hospice, vaffeldag om vinteren og isbod og
grill i sommerperioden.
Pårørende kan mod betaling spise med ved alle måltider. Det
er dog ikke muligt at tilbyde specialkost til pårørende, der spiser med.
Sølvmærket på Hospice Sydvestjylland
På Hospice Sydvestjylland satser vi på økologi og en mere
bæredygtig fremtid mht. FN Verdensmål. I køkkenet kunne vi i december måned
2019, smykke os med det økologiske spisemærke i sølv. Det viser, at andelen af
indkøbte økologiske føde- og drikkevarer ligger på 60-90 %.