Køkkenet

Mad med masser af kærlighed

Et måltid er meget mere end mad. På Hospice Sydvestjylland er det også samvær, hygge og fælles oplevelser.

 

I køkkenet på Hospice Sydvestjylland vil vi gerne være med til at give patienterne nogle positive smags- og madoplevelser, som gerne må friste og være overskuelige. Vi arbejder hver dag med at tilpasse maden, så hver enkelt patient kan få glæde af et måltid, så længe det er et ønske, og så patienten bevarer madglæden længst muligt.

Køkkenet laver et miks af gammeldags og moderne mad. Hver dag er der flere retter at vælge imellem, både lette og flydende retter.

Lækre anretninger og små portioner

Mange med alvorlig sygdom formår ikke at spise ret meget. Derfor lægger vi stor vægt på at tillave maden, så den er tilpasset den enkelte patients ønsker- og servere den i små og indbydende portionsskåle og glas.

Køkkenpersonalet står også for en række arrangementer og festmåltider- som julefrokost, Sct. Hansaften, weekend frokost og brunch, samt når juleøllen bliver frigivet på hospice, vaffeldag om vinteren og isbod og grill i sommerperioden.

Pårørende kan mod betaling spise med ved alle måltider. Det er dog ikke muligt at tilbyde specialkost til pårørende, der spiser med.

Sølvmærket på Hospice Sydvestjylland

På Hospice Sydvestjylland satser vi på økologi og en mere bæredygtig fremtid mht. FN Verdensmål. I køkkenet kunne vi i december måned 2019, smykke os med det økologiske spisemærke i sølv. Det viser, at andelen af indkøbte økologiske føde- og drikkevarer ligger på 60-90 %.

 

 
Herunder ses billede af køkkenpersonalet